Εισαγωγή πελατών παράλληλα με την εισαγωγή των παραστατικών


Όταν το ΑΦΜ που πληκτρολογήσατε υπάρχει ήδη στην βάση δεδομένων, τότε στο πεδίο «Ονομ/μο ή Επωνυμία» θα εμφανιστεί αυτόματα η αντίστοιχη επωνυμία. Όταν όμως πρόκειται για ένα νέο ΑΦΜ, θα ανοίξει η καρτέλα Πελατών/Προμηθευτών.

  1. Συμπλήρωση ΑΦΜ
  • Εισάγετε: 521666177, ENTER        

Στην προκειμένη όμως περίπτωση, επειδή πρόκειται για ένα μη καταχωρημένο ΑΦΜ,  θα ανοίξει η καρτέλα Πελατών/Προμηθευτών (εικόνα 54.5).

  1. Εισαγωγή των στοιχείων του πελάτη

Αν έχετε ειδικούς κωδικούς, πατήστε το F12 και η φόρμα θα συμπληρωθεί αυτόματα. Μετά κάνετε κλικ στο κουμπί «Εισαγωγή».

Αν δεν έχετε ειδικούς κωδικούς, συμπληρώστε σε αυτήν την φόρμα, τουλάχιστον τα απολύτως απαραίτητα. Υποχρεωτικό πεδίο εκτός φυσικά από το ΑΦΜ, είναι μόνο η Επωνυμία. Τα υπόλοιπα στοιχεία, αν τα χρειαστείτε, μπορούν να συμπληρωθούν αργότερα. Στην εικόνα 54.5, έχουμε επιπλέον συμπληρώσει και το πεδίο με τη Δ.Ο.Υ.


εικόνα 54.5


Για να προσθέσετε στοιχεία ή να επεξεργαστείτε τα στοιχεία κάποιου Πελάτη ή Προμηθευτή, από την κεντρική φόρμα του προγράμματος, επιλέγετε την διαδρομή «ΑρχείοΠελάτες/ΠρομηθευτέςΕύρεση/ Επεξεργασία…» (εικόνα 54.6).


εικόνα 54.6


Αν είχατε κάνει λάθος στην «Επωνυμία» του πελάτη, τότε, έστω και αν την διορθώσετε, δεν αλλάζει αυτόματα στα τιμολόγια που έχετε εισάγει. Για να την αλλάξετε πρέπει να μεταφέρετε το παραστατικό στην περιοχή εισαγωγής των παραστατικών, και μετά:

  • Να τοποθετείστε τον κέρσορα στο πεδίο ΑΦΜ
  • Να πατήστε ENTER.