Πως γίνεται ο χαρακτηρισμός όταν διαφέρει το πλήθος των εγγραφών

Το παραστατικό πρέπει να πρώτα να έχει καταχωρημένο στα βιβλία, τον αριθμό Mark, δηλαδή να έχει συσχετιστεί.

Μετά προσπαθείτε να το χαρακτηρίσετε με δεξί κλικ πάνω στο παραστατικό. Αν πάρετε το μήνυμα που βλέπετε στην εικόνα 39.4, μην το ψάξετε πολύ. Υπάρχει διαφορά στο πλήθος των εγγραφών μεταξύ βιβλίων και σύνοψης myDATA. Οι ενέργειες σας στη συνέχεια είναι:


  • Κάνετε άντληση των παραστατικών, εικόνα 39.9, ξεκινώντας από ένα Mark λίγο μικρότερο από το Mark του παραστατικού σας [1]. Μαρκάρετε, το «Λειτουργία Χαρακτηρισμού Παραστατικών» [2], το παραστατικό στη στήλη «Ε» [3] και μετά κάνετε κλικ  στο κουμπί «Χαρακτηρισμός Επιλεγμένων Παραστατικών» [4].


εικόνα 39.9


  • Στη φόρμα που θα εμφανιστεί, θα δείτε μόνο μία εγγραφή των 880 €, όπως είναι το παραστατικό στα myDATA. Την επιλέγετε κάνοντας πάνω της κλικ και μετά κάνετε κλικ στο κουμπί «Σπάσιμο Επιλεγμένης Εγγραφής», εικόνα 39.10, σημείο [1]. Τη σπάτε σε δύο εγγραφές όπως ακριβώς είχατε δηλώσει τα ποσά στο βιβλίο των Εξόδων, δηλαδή μία των 600 και μία των 280 € και χαρακτηρίζεται την κάθε μία εγγραφή ξεχωριστά [2]. Μετά κάνετε κλικ στο κουμπί «Χαρακτηρισμός Παραστατικού» [3]. Θα πάρετε το μήνυμα ότι το παραστατικό χαρακτηρίστηκε επιτυχώς [4].


Σημείωση: Το σπάσιμο αφορά μόνο το χαρακτηρισμό του ποσού των 880 €. Η σύνοψη του παραστατικού δεν αλλάζει. Απλά, όταν ένα ποσό έχει υποβληθεί στη σύνοψη, αυτό το ποσό μπορούμε να το διακρίνουμε σε επιμέρους ποσά και να πάρει ξεχωριστό χαρακτηρισμό για το κάθε επιμέρους ποσό.


εικόνα 39.10